16 Nisan 2013 Salı

BAHÇE

       Tam olarak bitirmeden fotoğraflamak istemediğim için biraz geç yazıyorum,işte bahçeli minyatürün bitmiş hali. 


     


















    Tam olarak bitmedi ama yeni bir minyatür daha yapıyorum,gene bol çiçekli,bu aralar çiçek yapımını geliştirmeye uğraşıyorum.Bu arada bazı teknik bilgiler vermek istiyorum,duvarların yapımında izolasyon için olan straforları kullanıyorum.Bu ,maket yapımlarında sıklıkla kullanılıyormuş,internette çok güzel örnekler buldum,pürüzlü yapısı çok doğal görünüyor,boyanıp zımparalanabiliyor.Türkiyede de Nihat Demirbaş bu malzemeyi kullanarak minyatür yapıyor.Yeni malzemeler ve teknikler bulmak için interneti kullanıyorum.Ne yazık ki mesleğim bu konularla  hiç ilgisi olmayan bir dal,acil serviste doktorum.Bu yüzden belki de çok bilinen malzemeleri ve teknikleri yeni yeni keşfediyorum.Neyse, işte küçük balkonlu minyatür.











Minyatürlerin yanında bu aralar notluk şeklinde magnet yapıyorum,üzerlerinde minik yemekler,tabaklar var.Zemini, balsa ağacı üzerine peçete yapıştırma,kenarlarını mumlu iple örüyorum,ama önce dremelin oyma aletiyle oyup zımparalamak gerekiyor,çünkü balsa çok yumuşak bir ağaç,iğne ile delince parçalanıyor.Sonra da yaptığım minyatür yemekleri yapıştırıyorum,arkasına da kuvvetli bir mıknatıs.Bunları çok sevdim işte fotoğrafları.




















Bu günlük bu kadar,hoşçakalın.




























8 yorum:

  1. Blogunuzu 10 marifet adlı siteden gördüm şans eseri girdim ve hayranlıkla baktım her işinize.
    çok güzel çalışmalar var.
    http://petitplatbysk.blogspot.com/ adlı blogu da uzun zamandır takip ederim. en az onlar kadar yaratıcı çalışmalarınız.

    YanıtlaSil
  2. merhabalar çalışmalarınızı çok beğendim acil nöbetlerinin stresi başka şekilde atılmıyor herhalde bende acil dr yum ve benimde el işleri ile ilgili bir bloğum var.sizi bilmem ama ben kafamı böle şeylerle meşgül edince yorgunluğum gidiyor.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Ben bunlara bayıldım. Çok şekerler. Ellerinize emeğinize sağlık. Benim 7 yaşında bir kızım var o da çok meraklı. Bakalım biz de okul için bir proje hazırlıycaz. Bloğunuzu takibe aldım. Bana da beklerim. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. Çok hoş çalışmalarınız var, elelrinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. İnanılmaz güzel. Harika olmuş. Tüm çalışmalarınız aslında öyle hangi birine yorum yazacağımı şaşırdım. Harikasınızzzzzzz. Ellerinize emeğinize sağlık. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  6. Yaptığınız şeyler YOK ARTIK dedirtti bana ellerinize emeğinize sağlık. İnstagramda benimde ilginizi çeken el emeklerim var beklerim.

    YanıtlaSil
  7. Yaptığınız şeyler YOK ARTIK dedirtti bana ellerinize emeğinize sağlık. İnstagramda benimde ilginizi çeken el emeklerim var beklerim.

    YanıtlaSil
  8. Ekmekleri,patatesleri nasıl yaptıgınızı merak ettim. Emeğinize saglık

    YanıtlaSil